Get Adobe Flash player

ПРЕДПЕЧАТ

Предпечата е технологичната подготовка за печат на рекламния материал, опаковката и т.н..
Дизайна прави нещата красиви и удобни, създава стила на вашата фирма или изделия, а предпечата подготвя файла по технологичните изискванията на печатният процес – така че след печат всичко да е ОК.
Общо взето, предпечата е доста подценяван момент в цялата верига, особено от хора които не познават технологичните процеси.
Честа практика при конкурентите ни е да си служат добре с графичните програми, но когато дойде момента да се влиза за печат, се оказва, че файла е почти негоден за печат, като качество или поради неспазени технологични изисквания...

Правилата за предпечат не са космически сложни, но не са и много лесни. Ние можем да се погрижим за това!

Предварителни изисквания при възлагане на поръчката:

  • фирмения знак, лого, логотип да са във векторен формат
  • всички текстове в Word или друга програма за текстообработка, проверени за правопис, включително и ако има текстове на друг език
  • всички снимки в резолюция не по-малка от 300 dpi, при реалният им размер за печат

ПРЕПОРЪКИ при дизайн от ваша страна:

Всички текстови обекти да са конвертирани към криви.
Линиите да са с дебелина не по-малка от 0.04мм.
Ефекти в CorelDRAW като сенки, бленди и др. да бъдат разпадани (меню Arrange -> Break Apart) до по-прости обекти и конвертирани към битмап (меню Bitmap -> Convert To Bitmap...)
Преливки, прозрачности и Powerclip да бъдат конвертирани към битмап (меню Bitmap -> Convert To Bitmap...), тъй като са доказано нестабилни при прехвърляне на файловете от един компютър на друг.
Цветовете на изображенията да са зададени по CMYK (Euroscale Coated).
Да се предвидят отстъпи за обрязване на изображението при довършителни операции, обикновено обрязването се извършва по кроп-марки.